Ik wil zwanger worden

Wil je zwanger worden? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken die voor jou de kans op een zwangerschap groter kunnen maken. Het is vooral verstandig om er ook de tijd voor te nemen, omdat er allerlei zaken zijn die bij zwanger worden aan pas komen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te stoppen met het gebruik van anticonceptiemiddelen, zoals de pil.

Daarnaast kun je het beste moment kiezen om zwanger te worden zelf kiezen! Door rekening te houden met de dagen waarop je het meest vruchtbaar bent zou je de kans op een zwangerschap kunnen vergroten. Op onze website vind je daarom veel tips en informatie over hoe je op een natuurlijke manier zwanger kan raken.

Stoppen met anticonceptie om zwanger te worden

Je dient allereerst te stoppen met anticonceptie om zwanger te worden. Dit heeft te maken met het feit dat de meeste vrouwen anticonceptiemiddelen met hormonen gebruiken. Deze middelen verhinderen als het ware het zwanger worden. Daardoor is het extra belangrijk om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. Het kan zelfs zo zijn het, door het gebruik ervan, nog even kan duren voordat je daadwerkelijk zwanger kunt worden. Je kunt de werking van de middelen namelijk niet zomaar ‘uit te zetten’, omdat je ze vaak geruime tijd gebruikt. Door op tijd te stoppen met anticonceptie kun je zeker zwanger worden, aangezien de meeste vrouwen binnen ongeveer een jaar erin slagen om zwanger te raken van hun partner.

Moment van zwanger worden kiezen

Het is uiteraard van belang om het moment van de zwangerschap goed uit te kiezen, omdat je voor een zwangerschap zo vruchtbaar mogelijk moet zijn. Vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus hebben het gemakkelijk, omdat bij hen de eisprong meestal veertien dagen voor het begin van de menstruatie plaatsvindt. Vrouwen met een vaste cyclus hebben zo de mogelijkheid om zelf uit te rekenen wanneer bij hen de kans op een zwangerschap het grootst is. Dit kun je doen door zelf te bepalen wanneer je het best kunt vrijen met je partner.

Bevruchting en zwanger worden

Je kunt zwanger worden wanneer het lukt om voor een bevruchting te zorgen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Van de miljoenen zaadcellen van een zaadlozing slagen er slechts een paar honderd erin om uiteindelijk bij de eicellen aan te komen. Zodra een van de zaadcellen erin slaagt om het eicel binnen te dringen, vindt er een bevruchting plaats en kun je spreken van een zwangerschap.

Zwangerschapstest doen

Je kunt zelf een zwangerschapstest doen om te bepalen of het je gelukt is om zwanger te worden van je partner. Dat kun je doen op het moment waarop je normaal gesproken ongesteld zou worden, maar in bepaalde gevallen kun je het ook al eerder proberen. Zo kun je bij een innestellingsbloeding ervoor kiezen om de test ongeveer een week later uit te voeren. In de meeste gevallen kun je dan al zien of het zwanger worden gelukt is en of er al een kindje in de baarmoeder groeit.