Symptomen zwangerschap

Uitgerekende datum berekenen

Je kunt online je uitgerekende datum berekenen door aan te geven wanneer je voor het laatst een menstruatie hebt gehad. Uiteraard gaat men uit van een regelmatige cyclus en een gemiddelde cyclus van 28 dagen, maar over het algemeen komt de berekening heel goed in de buurt bij de daadwerkelijke datum waarop je uiteindelijk zal bevallen van je kindje. Je kunt de uitgerekende datum berekenen wanneer je al zwanger bent, maar je kunt ook vast vooruit kijken naar wanneer je zou bevallen als je binnenkort zwanger raakt.

Laatste menstruatie

Je kunt je uitgerekende datum berekenen door gebruik te maken van de datum waarop je de laatste menstruatie gehad hebt. Het is daarom van belang om er eerst voor te zorgen dat je merkt dat je geen menstruatie meer krijgt en je daadwerkelijk zwanger bent. Dit laatste kun je natuurlijk testen met behulp van een zwangerschapstest, waardoor dat op zich niet moeilijk hoeft te zijn. Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat je nog goed weet wanneer je voor het laatst ongesteld was. Je kunt je uitgerekende datum berekenen door zo goed mogelijk bij te houden wanneer je nog wel een menstruatie hebt gehad.

Conceptiedatum

Daarnaast kun je bepalen wanneer je conceptiedatum is geweest. Veel mensen die hun uitgerekende datum berekenen vinden dat interessant, aangezien dat als het ware de datum is waarop het leven voor je kindje ooit begonnen is. Op de conceptiedatum is het een zaadcel van je partner gelukt om bij een eicel naar binnen te dringen. Op die manier heeft dus de bevruchting plaatsgevonden en is als het ware bepaald wanneer je uitgerekend zal zijn. Je kunt je uitgerekende datum berekenen op basis van de conceptiedatum, maar het is ook voldoende om alleen je laatste menstruatie door te geven.

Trimesters berekenen

Je kunt je uitgerekende datum berekenen, maar het is daarnaast ook meteen mogelijk om het eerste, tweede en derde trimester te berekenen. Veel vrouwen vinden dat erg leuk vanwege het feit dat je zo als het ware bij kunt houden hoe je kindje er op dat moment uit zal zien. In het begin gaat het nog om een embryo dat nog niet erg op een kindje lijkt, maar naarmate de tijd vordert natuurlijk wel. Zo kun je de uitgerekende datum berekenen en kun je je daarnaast richting op het berekenen van de verschillende trimesters van je zwangerschap.

Eerste afspraak met de verloskundige berekenen

Vrouwen die hun uitgerekende datum berekenen kunnen natuurlijk ook alvast berekenen wanneer ze voor het eerst naar de verloskundige zullen gaan. Je kunt direct contact opnemen nadat je zwanger bent en over het algemeen kiest men ervoor om je na ongeveer 8 tot 12 weken voor het eerst langs te laten komen. Op dat moment kan men bepalen of alles goed gaat en kun je ook al je vrienden en kennissen gaan vertellen dat je zwanger bent. Je uitgerekende datum berekenen is wat dat betreft heel eenvoudig, maar levert je meer informatie op dan alleen de datum waarop je waarschijnlijk zal bevallen.