Zwanger Worden Tips

11 Tips om zwanger te worden voor de vrouw

Dat je als vrouw gezond moet eten en drinken is logisch als je zwanger wilt raken. Als je lichaam in een goede gezondheid vergroot de kans om zwanger te worden. Hieronder staan meer tips die je kunnen helpen om de kans op een gezonde natuurlijke zwangerschap te vergroten.

1. Let er als vrouw op wanneer je vruchtbaar bent

Leer je eigen lichaam zo goed mogelijk kennen, let hierbij goed op je vaginale afscheiding. Wanneer je merkt dat je meer vochtig bent dan anders, en het vocht is wat slijmerig en helder, dan is het bijna zeker dat je op dat moment vruchtbaar bent

2. Streef naar een gezond gewicht

Overgewicht, maar ook ondergewicht kan een negatieve invloed op het zwanger worden en/of de zwangerschap hebben. Zorg dat je op een goed gewicht zit, voordat je zwanger wordt. Dit geld voor zowel de man als de vrouw. Lees het artikel over overgewicht en zwanger worden

3. Slik foliumzuur

Dit een belangrijke voedingsstof om onder andere te voorkomen dat de nog ongeboren baby een open rug, schedel of hazenlip krijgt. Dit kun je uit supplementen halen en moet je gaan slikken nog voordat je zwanger wordt. Meer weten over foliumzuur?

4. Zorg dat je aan genoeg vitamines en mineralen komt voor, tijdens en na de zwangerschap

Zorg ervoor dat je lichamelijk in topconditie neemt. Dit is belangrijk voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap. Wanneer je zwanger bent, moet je lichaam extra veel goede gezonde en voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgen. Niet alles is voldoende uit voedsel te halen, daarom wordt er geadviseerd de extra benodigde vitamines en mineralen via supplementen alsnog binnen te krijgen.

5. Stop met het drinken van alcohol

Alcohol heeft geen invloed op je vruchtbaarheid, maar let op: alcohol kan wel kwaad in het begin van de zwangerschap. De kans op een miskraam is bijna vier keer zo groot als je iedere dag een glaasje wijn drinkt.

6. Stop met roken

Roken is niet alleen slecht voor jou en voor je ongeboren kind, maar heeft ook een negatieve invloed op je vruchtbaarheid. Meeroken kan dezelfde gevolgen hebben, dus zorg dat het meeroken ook stopt.

7. Stop met het nemen van drugs

Drugs is niet alleen slecht voor jou en voor je ongeboren kind, maar heeft ook een negatieve invloed op je vruchtbaarheid.

8. Probeer zo min mogelijk stress te ervaren

Stress kan ervoor zorgen dat de menstruatie cyclus van slag raakt, waardoor de eisprong mogelijk kan uitblijven. Dit is natuurlijk niet handig wanneer je zwanger wilt worden, probeer daarom stress activerende handelingen zo veel mogelijk te vermijden. Probeer goed de tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Mocht dit niet zelfstandig lukken, probeer het dan met antistress supplementen voor elkaar te krijgen.

9. Sport en beweeg ongeveer 30 minuten op een dag (niet te intensief)

Beweging is goed voor het lichaam om een goede conditie in stand te kunnen houden, daarom wordt er een beweging van 30 minuten per dag geadviseerd. Let er wel op dat de bewegingen en sporten niet te intensief is, dit kan namelijk een negatief effect op de cyclus hebben. Deze kan mogelijk stoppen of onregelmatiger worden, aangezien de eisprong uitgesteld wordt.  

10. Pas op met rauw eten of vitamine A

In rauw eten kunnen soms bacteriën voorkomen die voor de vrouw niet schadelijk zijn,maar wel schadelijk kunnen zijn voor de nog ongeboren baby. Vitamine A moet minimaal worden ingenomen, omdat deze schadelijk kan zijn voor de ongeboren vrucht in de baarmoeder (voornamelijk in de vroege stadia van de zwangerschap).

11. Natuurlijke producten om sneller zwanger te worden

Bepaalde kruiden en vitaminen kunnen de vruchtbaarheid verbeteren. Deze natuurlijke producten vergroten de kans om zwanger te worden.