Symptomen zwangerschap

Er bestaan diverse symptomen van een zwangerschap, al is het natuurlijk wel van belang om die ook daadwerkelijk te willen herkennen. Aan de andere kant is het van belang om niet alle mogelijke symptomen waar je last van hebt toe te schrijven aan een daadwerkelijke zwangerschap. Zorg voor een goede balans en bepaal of je bepaalde symtomen van de zwangerschap echt herkend, of dat je vooral op zoek bent naar tekenen die er eigenlijk niet zijn.

Areola rond tepel wordt donkerder

Een van de symptomen van een zwangerschap is de areola rond de tepel die wat donkerder wordt. Het unieke van dit symptoom is dat het al na een week na de conceptie op kan treden, waardoor je er al snel wat van kan merken. Dat heeft te maken met het feit dat dit vooral gebeurt onder invloed van het HCG hormoon, dat ook wel bekend staat als het zwangerschapshormoon. Zodra de bevruchting heeft plaatsgevonden wordt dit hormoon aangemaakt door het lichaam, waardoor ook de areola rond de tepel al op korte termijn een wat meer donkere kleur aan kan nemen.

Hogere basale lichaamstemperatuur

Daarnaast is het verstandig om je basale lichaamstemperatuur bij te houden wanneer je zwanger wilt worden, aangezien je op basis daarvan een van de symptomen kunt herkennen. Je basale lichaamstemperatuur meet je door zodra je wakker wordt in de morgen te meten wat je temperatuur is. Je komt dan uit een volledige rust, waardoor je het niet warmer kunt hebben door allerlei verschillende inspanningen die je hebt gedaan. Als je de temperatuur een tijd lang bijhoudt kun je een gemiddelde berekenen. Zodra je temperatuur 18 dagen boven deze temperatuur ligt weet je vrij zeker dat je op dat moment zwanger bent.

Meer last van brandend maagzuur

Het kan ook zijn dat je last krijgt van meer brandend maagzuur, aangezien dat ook een van de symptomen van een zwangerschap is, met twee verschillende redenen. Zo is het mogelijk dat je baarmoeder van groter wordt, waardoor deze ervoor zorgt dat je maag als het ware wat omhoog gedrukt wordt. Daarnaast kan het HCG hormoon ervoor zorgen dat je maag wat voller is dan normaal. Om dat te kunnen verwerken is er wat extra maagzuur nodig en is de kans dus groter dat het een keer te ver komt, waardoor je last krijgt van het brandende gevoel.

Vertraging van spijsverteringsfunctie

Tenslotte vormt de vertraging van de spijsverteringsfunctie een van de symptomen van een zwangerschap, die ervoor kan zorgen dat je last krijgt van constipatie. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je lichaam er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk vitaminen en voedingsstoffen op kunt nemen. Dit zorgt ervoor dat zowel jij als je kindje optimaal kunnen profiteren van de voeding die je op een natuurlijke wijze binnen krijgt. Door de spijsverteringsfunctie te vertragen is het als het ware mogelijk om voor zowel jou als je kindje te zorgen, waardoor het tot een van de symptomen van een zwangerschap behoort.