Zwanger Worden Tips

Tips om zwanger te worden (Man)

10 tips voor de man om de kans te vergroten de vrouw zwanger te maken. De man kan meerdere dingen doen om zijn deel in het zwanger worden te verbeteren. Sommige tips zijn heel logisch maar was je misschien niet zelf op gekomen. Als je als man je vrouw zwanger wilt maken doe je er goed aan onderstaande tips eens door te lezen.

1. Onthoud je van seks

Wanneer je jezelf onthouden hebt van seks of zelfbevrediging, dan zullen er bij je volgende ejaculatie meer spermacellen vrijkomen, wat de kans op zwangerschap kan verhogen

2. Slik foliumzuur

Dit geldt dus niet alleen voor de vrouwen, ook wanneer de mannen foliumzuur slikken kan dit een positieve invloed hebben op de zwangerschap.

3. Draag geen (te) strak ondergoed

Strak zittend ondergoed is niet goed voor de temperatuur van het sperma. Wanneer je een te strakke ondergoed draagt, zullen de balzakken waar het sperma wordt aangemaakt, dichter tegen het lichaam aanzitten waardoor de temperatuur zal toenemen. Ook sauna’s worden hiervoor afgeraden.

4. Zorg voor een gezond lichaamsgewicht

Overgewicht kan zorgen voor minder goed zaad en een verminderde vruchtbaarheid.

5. Stop met roken

Roken is dodelijk voor het mannelijke zaad plus dat het voor de vrouw ook schadelijk kan zijn wanneer zij ‘meerookt’.

6. Stop met drinken, of gebruik alcohol zeer terughoudend

Teveel alcohol tast de kwaliteit van het sperma aan.

7. Gebruik geen drugs

Drugsgebruik kan er voor de man voor zorgen dat hij minder vruchtbaar wordt, wat het zwanger worden kan bemoeilijken. Per gebruikte drug verschilt het moment wanneer het volledig uit het lichamelijke systeem verdwenen is, voor meer informatie wordt er geadviseerd langs de huisarts te gaan.

8. Natuurlijke producten om sneller zwanger te worden

Bepaalde kruiden en vitaminen kunnen de kwaliteit van het sperma verbeteren. Deze natuurlijke producten vergroten hierdoor de kans om zwanger te worden. Lees het artikel over “spermakwaliteit verbeteren” om meer te weten te komen over voeding.

9. Gun elkaar de tijd om zwanger te worden

Leg er geen druk op. Zeer weinig zwangerschappen ontstaan direct wanneer dit gewenst is. Door elkaar de tijd te geven maak je het voor jezelf en je partner een stuk makkelijker.

10. Ga niet te krampachtig om met seks tijdens je wens om zwanger te worden

Gedurende een week verplicht iedere dag seks is niet nodig. Probeer op een ontspannen manier met de zwangerschapswens om te gaan. Geniet van elkaar, ga seks niet alleen maar zien als een middel om zwanger te raken, maar blijf er ook van genieten.

11. s’ Ochtends bevat het sperma meer zaadcellen

s’ Ochtends bevat het sperma meer zaadcellen.

Wil je nog meer tips om als man je vruchtbaarheid te verhogen, lees dan het artikel over “vruchtbaarheid man”.