Het geslacht van het embryo: wordt het een jongen of een meisje?

Chinese geslachtskalender

De Chinese geslachtskalender zorgt ervoor dat het mogelijk is om te bepalen of je waarschijnlijk een jongen of een meisje zal krijgen. Het valt uiteraard niet mee om dit met zekerheid te zeggen, maar je kunt de kans erop wel gebruiken. De Chinese geslachtskalender bestaat uit een Chinese tabel die ongeveer 700 jaar begraven heeft gelegen nabij een graf in Peking. Men bewaart het origineel in het Instituut van Wetenschappen in Peking, waardoor het toch wel degelijk ergens op gebaseerd lijkt te zijn.

Leeftijd van de moeder

Om gebruik te kunnen maken van de Chinese geslachtskalender dien je enkele gegevens te verzamelen, of te bepalen om ze af te kunnen lezen. Allereerst is het van belang om aan te geven hoe oud de moeder was op het moment van de conceptie. Dit is van groot belang, aangezien een jaar verschil zomaar kan betekenen dat het waarschijnlijk een jongetje zal worden in plaats van een meisje. De leeftijd zorgt er overigens niet voor dat de kans op een jongetje of een meisje groter of kleiner wordt op de Chinese geslachtskalender zoals je die kunt gebruiken.

Maand van conceptie

Daarnaast is het van belang om de maand van conceptie nog te weten, wanneer je gebruik wilt maken van de Chinese geslachtskalender zoals die beschikbaar is. Het is opvallend om te zien dat de kans op een jongetje erg groot lijkt te zijn in maanden als mei, juni, juli en oktober. Uiteraard heb je ook in de andere maanden een hoop kans om een jongetje te krijgen, maar er lijkt sprake te zijn van iets van een patroon. Wanneer je de maand van conceptie en de leeftijd van de moeder op dat moment hebt kun je de Chinese geslachtskalender gebruiken om te bepalen wat het geslacht van je kindje waarschijnlijk zal zijn.

Kans op een jongen of meisje

Met behulp van de Chinese geslachtskalender kun je de kans op een meisje of een jongetje bepalen. Dat wil zeggen, de kalender zal aangeven of je waarschijnlijk een jongetje of een meisje zal krijgen. Hier in Nederland zijn we natuurlijk behoorlijk nuchter, waardoor niet iedereen hier daadwerkelijk veel waarde aan hecht. Toch blijkt de kalender over het algemeen een prima voorspeller. In veel van de gevallen heeft de Chinese geslachtskalender het bij het juiste eind en klopt het geslacht van het kindje dat jullie zullen krijgen.

Kalender gebruiken

Je kunt de Chinese geslachtskalender gebruiken deze hieronder te raadplegen. Het maakt in principe niet uit welke gegevens je als eerst opzoekt, aangezien je uiteindelijk altijd op hetzelfde punt uit zal komen, op basis van de leeftijd van de moeder en de maand van de conceptie. Het is daarnaast natuurlijk ook leuk om eens te kijken wat het waarschijnlijk zal worden wanneer het je de volgende maand lukt om zwanger te worden. Wat dat betreft je kun de Chinese geslachtskalender  ook gebruiken om ervoor te zorgen dat de kans op een jongetje of een meisje zo groot mogelijk zal zijn bij je volgende kindje.

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec
18 M J M J J J J J J J J J
19 J M J M M J J M J J M M
20 M J M J J J J J J M J J
21 J M M M M M M M M M M M
22 M J J M J M M J M M M M
23 J J J M J J M M M J J M
24 J M M J J M J M J J M J
25 M J M J M J M J M J J J
26 J J J J J M J M M J M M
27 M M J J M J M M J M J J
28 J J J M M J M J M M J M
29 M J M M J M M J M J M M
30 J J M J M J J J J J J J
31 J J J J M M J M J M M M
32 J M M J M J J M J J M J
33 M J J M M J M J M J J M
34 J J M M J M J J M J M M
35 J M J M J M J M J J M J
36 J M J J J M J J M M M M
37 M M J M M M J M M J J J
38 J J M M J M M J M M J M
39 M M J M M M J M J J M J
40 J J J M J M J M J M M J
41 M M J M J J M M J M J M
42 J M M J J J J J M J M J
43 M J M M J J J M M M J J
44 J M M M J M J J M J M J
45 M J M J M M J M J M J M