Ovulatie

Kosmobiologische Vruchtbaarheid

Bij 15% van de vrouwen die zwanger willen worden, lukt dat niet binnen afzienbare tijd. Soms ligt daaraan een medische reden ten grondslag. Dan bepaalt een arts of daar wel of niet iets aan is te doen. Maar het komt ook voor dat er geen medische reden is te vinden: man en vrouw zijn vruchtbaar.

De Hongaarse arts dr. Eugen Jonas ontdekte in de jaren vijftig de kosmobiologische vruchtbaarheid die in 97.7 procent van de gevallen een zwangerschap opleverde.

Voor wie is kosmobiologische vruchtbaarheid geschikt?

Bij het uitblijven van een gewenste zwangerschap neemt een echtpaar normaal gesproken na ongeveer een jaar contact op met hun huisarts. Dan komen zij in een fase van onderzoeken. Mocht er medisch niets aan de hand zijn, u en uw partner zijn gewoon vruchtbaar, dan is kosmobiologische vruchtbaarheid een goede optie.

Als u – om welke reden dan ook – snel zwanger wilt worden, dan kan kosmobiologische vruchtbaarheid eveneens hulp bieden. Ook in dit geval geldt dat de gezondheid van beiden in orde moet zijn.

Het doet er niet toe of u een regelmatige of onregelmatige menstruatiecyclus heeft. Deze methode staat daar geheel los van. Ook het gebruik van medicijnen is niet relevant. Voorgeschreven medicijnen kunt u gewoon blijven gebruiken.

De resultaten van kosmobiologische vruchtbaarheid

De Hongaarse arts dr. Eugen Jonas bereikte samen met gynaecoloog dr. Kurt Rechnitz een resultaat in 97,7% van de gevallen. Daarbij bleek maar liefst 85% van de zwangerschappen te ontstaan door de tweede eisprong. Slechts 15% van de zwangerschappen kwam tot stand door de bekende eisprong.