Cryo-behandeling

Stap 3 - Plaatsing van de embryo bij een Cryo behandeling

Tijdens de laatste stap van de Cryo behandeling wordt er één embryo uitgekozen en geplaatst op dezelfde manier zoals bij een ivf-behandeling. Als de plaatsing wordt gedaan bij iemand met een normale menstruatiecyclus dan hoeft er tijdens deze stap geen medicijnen meer geslikt te worden. Bij een kunstmatige menstruatiecyclus blijf je doorgaan met het slikken van Progynova en Utrogestan. Lees meer over de plaatsing van het embryo op de pagina ivf behandeling stap 4 – embryo plaatsing

Als de plaatsing achter de rug is dan kan er na ongeveer twee weken een zwangerschapstest gedaan worden. De zwangerschapstest kun je gewoon bij de apotheek of drogist halen en het is aan te raden de avond van te voren weinig te drinken.

Positieve uitslag zwangerschapstest bij Cryo behandeling


Als de uitkomst van de zwangerschapstest positief is dan zal er een zwangerschapsecho gemaakt worden. Tijdens deze echo vindt de eerste controle van het embryo plaats, zodat er onderzocht kan worden of bijvoorbeeld prenatale diagnostiek nodig is. Als de embryo bij een kunstmatige menstruatiecyclus is geplaatst zal er na de test nog acht weken doorgegaan moeten worden met Progynova en Utrogestan. Ook moet je extra foliumzuur slikken tot tien weken zwangerschap.

Negatieve uitslag
 zwangerschapstest bij Cryo behandeling

Blijkt de uitslag van de zwangerschapstest negatief te zijn dan wordt je meestal vanzelf weer ongesteld. Ben je nog niet ongesteld geworden wanneer je de zwangerschapstest uitvoert, dan is het verstandig na twee dagen de test nog eens te herhalen. Als na de tweede test de uitslag weer negatief is, dan is de behandeling helaas niet gelukt. Met de arts zal besproken worden wat de volgende stap is. Als er nog embryo’s zijn ingevroren kan besloten worden met een nieuwe cryo-behandeling te starten. In dit geval zal je weer met stap 1 beginnen. Als er geen embryo’s meer zijn zou er voor een nieuwe ivf- of icsi-behandeling gekozen kunnen worden.