Vruchtbaarheid man

De vruchtbaarheid van je man verhogen: speciaal voor vrouwen!

Met en vrouw die samen adem oefeningen doen

Een zwangerschap komt niet alleen op vrouwen aan, de mannen spelen ook een belangrijke rol bij de verwekking van een kindje. Zonder het zaad van jouw man komt er niet vanzelf een kindje ter wereld. De zaadcellen van zijn sperma kunnen, door het eicel te bevruchten, een kindje verwekken. Uiteindelijk zijn er dus twee bij betrokken!

Een kindje krijgen is dus iets wat je samen probeert. Daarom is het een goed idee om eens zélf eens de vruchtbaarheidskansen van jouw man te beïnvloeden! Gelukkig hoeft het vergroten van de vruchtbaarheid van de man niet moeilijk te zijn en helpen wij je een handje.

Deze 5 tips helpen jou om de vaderschapskansen van je vriend /man te vergroten:

1. Laat je man ontspannen.

Stress kan zijn de aanmaak van zijn spermaproductie flink in de weg staan. Vergeet niet dat seks daardoor een stuk minder leuk kan zijn. Misschien heb je wel helemaal geen seks meer! Zorg er daarom voor dat je man genoeg slaap krijgt en regelmatig beweegt. Let er wel op dat hij geen marathons loopt, want buitensporig bewegen vermindert het testosteronniveau. En dit verlaagt weer de vruchtbaarheidskansen. Probeer hem eens door ontspanningsoefeningen te laten relaxen, bijvoorbeeld met meditatie of door hem diep in en uit te laten ademen. Heb je er wel eens aan gedacht om hem een massage te geven? Bijkomstig voordeel: het brengt hem in de stemming voor seks!

Vrouw geeft man massage ter ontspanning
Laat je man ontspannen met bijvoorbeeld een massage!

2. Verlaag zijn lichaamstemperatuur

Sauna’s, stoomruimtes en hottubs kunnen de lichaamstemperatuur van je man tijdelijk verhogen. Daardoor verlaagt de hoeveelheid én kwaliteit van zijn spermacellen. Dus houd je man vooral uit de buurt van hitte en laat die elektrische deken maar liggen. De laptop van op schoot is ook een zaadkiller: onderzoek heeft aangetoond dat mannen die hun laptops direct op hun schoot zetten, een hogere temperatuur in hun balzak hebben. Daardoor maken ze minder sperma aan. Dus als je ziet dat je man zijn laptop op schoot zet, zet hem dan aan een bureau! Onderzoekers zijn er nog steeds niet over uit of strakke boksers zijn lichaamstemperatuur daadwerkelijk verhogen. Een bokser zou de wellicht de hoeveelheid spermacellen van je man kunnen verminderen.

Man en vrouw bij een gat in het ijs in onderkleding
Geef verkoeling aan je man ;-)

3. Stop zijn slechte gewoontes.

Roken en drinken kunnen niet goed zijn voor je man, het vermindert zijn hoeveelheid sperma en levensduur. Deze combinatie is bijzonder schadelijk voor zijn vruchtbaarheidskansen. Diverse studies wijzen uit dat mannen (die roken) minder behoefte hebben in seksen en ook minder vaak seks hebben. En wie wil dat nou? Jij vast niet!

4. Verbeter zijn voeding.

Een tekort aan vitamines A, C, D, E, B12, zink, selenium, foliumzuur en omega-3 vetzuren beïnvloedt zijn spermaproductie en -kwaliteit op een negatieve manier. Zorg er dus voor dat je man een voedzaam en gebalanceerd eet. Als aanvulling op zijn voeding kan hij zijn sperma productie ondersteunen met Repro Male. En trouwens, als het oude gezegde waar is, dat de liefde van de man door zijn maag gaat…maak er dan gebruik van in de slaapkamer!

5. Heb regelmatig seks.

Onthouding maakt je bemind (en geeft je libido een boost), maar hierdoor wordt je kans op een zwangerschap kleiner. Dus als je man seks uitstelt – en vaker een koude douche neemt – om zijn sperma te ‘sparen’, laat hem dan zijn strategie heroverwegen. Waarom?

Mannelijk vruchtbaarheidsonderzoek suggereert dat de stellen die een aantal keer per dag seks hebben, over de beste kansen op een zwangerschap beschikken. De man heeft in dat geval wel een normaal aantal zaadcellen. Goed nieuws dus!

Tijdens de ovulatietijd  kun je zijn zaadcellen het beste gebruiken, je zit dan namelijk in je ovulatietijd. Heeft jouw man een lage hoeveelheid zaadcellen? Dan is het beter om één keer in de twee dagen seks te hebben, dan het slechts één keer twee weken te doen. Inderdaad, langdurige onthouding heeft een weinig positief effect op de conceptie. Het laat de kansen op het ‘raak schieten’ daadwerkelijk afnemen – ook bij de mannen met een laag aantal zaadcellen. Hoe kan dat? Wanneer je langer dan een dag onthouding hebt, vermindert de spermamobiliteit en het uiterlijk van de zaadcellen. Dit kan een slechte zaak zijn, omdat er daardoor minder ‘jongens’ de finish halen.

Over onthouding

Daarentegen verhoogt onthouding wel de hoeveelheid zaadcellen van je man. Langer dan één dag aan onthouding doen, laten we zeggen: langer dan één dag geen seks, vergroot de kansen op zwangerschap dus niet. Je zou misschien denken van wel, maar dat is niet waar. Meer dan één keer per dag ejaculeren geeft hem niet de tijd om zijn zaadcellen te ontwikkelen. En je wilt vast, elke keer dat je seks hebt, over een goede hoeveelheid sperma van je man beschikken!

Conclusie

Er zijn dus verschillende manieren om de vruchtbaarheidskansen van jouw man te vergroten. Probeer ze eens uit en kijk of ze werken! Ben je opzoek naar een supplement die de kwaliteit van zijn zaad en daarmee kans om zwanger worden verhoogd, klik dan hier. We wensen je veel succes!